Wat is nagelriemolie en waarom zou je het gebruiken?

Zelf ken ik volgens mij niemand die dagelijks hun nagels verzorgd. Dat is eigenlijk best raar omdat je nagels toch wel een belangrijk deel zijn van jezelf. Niet verzorgde nagels valt gewoon op en dat is niet fijn als je er voor de rest prachtig uitziet. Daarom gaan we je uitleggen wat nagelriemolie is en waarom je het zou gebruiken! 

Wat is nagelriemolie?

Zoals in de naam vermeld gebruik je nagelriemolie voor je nagelriem! Nagelriemolie beschermt je nagels wortels en zorgen er dus voor dat je nagel sterker en gezonder blijft. Wat nagelriemolie eigenlijk doet is heel simpelweg je nagel hydrateren en sterk houden door gezonde stoffen aan je nagel te “voeren”. Zeker als je gelnagels hebt of acrylnagels is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dit regelmatig doet. Nepnagels zorgen er namelijk voor dat je nagels enorm snel afslijten en kapot gaan. Als je wilt dat je eigen nagels in goede staat blijven moet je ervoor zorgen dat je regelmatig de nagelriem olie van Tinkerbellsbox gebruikt! 

Hoe gebruik je nagelriemolie?

Stap voor stap leggen we je nu uit hoe je nagelriem olie gebruikt en waar je dan op moet letten:

  1. Gebruik niet teveel. Nagelriemolie is namelijk enorm geconcentreerd en je hebt dus niet veel nodig om het te laten werken.  Mocht je teveel gebruiken is het juist schadelijk voor je nagel.
  1. Kies een vast moment. Als je nagelriemolie gebruikt elke dag op hetzelfde moment wordt het meer een gewoonte dan iets waar je jezelf echt tot moet forceren en word het dus een stuk makkelijker! Wees daarbij dus ook consistent anders heeft het geen nut. 
  1. Laat het intrekken. Dit is misschien vanzelfsprekend maar wel erg belangrijk. Als je te snel weer aan de slag gaat met dingen voordat het goed is ingetrokken heeft de olie nog steeds geen nut en heb je er vooralsnog niks aan. 

Al met al is nagelriemolie eigenlijk best belangrijk om te gebruiken en als je het nog niet gebruikt zou ik het zeker aanraden. Het is simpelweg gewoon heel goed voor je nagels en zorgt alleen maar voor goede dingen!