De verzorging van onze huid

Onze huid is het grootste orgaan wat we hebben. Het eerste wat je van iemand ziet is de huid, het is voor ons ontzettend belangrijk om een mooie huid te hebben, maar een mooie huid vergt ook wat werk. Wat kun je juist doen voor een mooie huid en wat zijn de dingen die je juist beter kunt laten? Huidverzorging vraagt wat tijd, maar je krijgt er een stralende huid voor terug.

Ieder heeft een ander huidtype, de één heeft een gemakkelijke huid, de ander heeft een probleemhuid. Feit is; onze huid is gevoelig en erg teer! Daarnaast krijgt de huid continue invloeden van buitenaf te verduren. Denk hierbij aan de verontreiniging van het milieu, spanningen, stress en een slechte conditie. De huid kan hierdoor overgevoelig worden en er kan uitslag of er kunnen vlekken ontstaan.

Huidverzorging

Er zijn ontelbaar veel huidverzorgingsproducten op de markt, maar een goede huidverzorging begint van binnen uit. Dit kun je doen door:

  • Niet te roken
  • Goede en gezonde voeding te eten
  • Spanningen te vermijden
  • Voldoende water te drinken per dag
  • Het gebruik van alcohol te minimaliseren
  • Voldoende frisse lucht
  • Regelmatig te bewegen
  • Dagelijks een goede nachtrust

Verzorgingsproducten zijn hier een aanvulling op. Huidverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de huid in goede conditie blijft, maar ze bieden ook hulp bij huidproblemen zoals een schrale huid, couperose of eczeem. Om de conditie van de huid goed te krijgen en te behouden is het belangrijk dat je dagelijks je huid reinigt, nareinigt, beschermt en verzorgt.

Wanneer je uit bed komt is het belangrijk om je huid te wassen met een wasgeld en voordat je gaat slapen met een reinigingsmelk. Deze producten zorgen ervoor dat alle invloeden van buitenaf van de huid gewassen worden. Na het wassen is het belangrijk om de verzorgingsproducten van je huid af te wassen met een reinigingstonic. Dit zorgt ervoor dat de huid klaar is voor de dag- of nachtcrème, want overdag en ‘s nachts zijn deze belangrijk om de invloeden van buitenaf voor de huid te minimaliseren.