Micellair water; de nieuwe gezichtsreiniger

Het blijft elke dag weer een drama, de make-up die je ‘s ochtends op je gezicht hebt gesmeerd er ‘s avonds weer afhalen. Er zijn een hoop middeltjes op de markt die beweren dat ze je make-up het snelst, makkelijkst, of huidvriendelijkst eraf halen. Echter hebben veel van deze middeltjes bepaalde stoffen die eigenlijk gewoon troep zijn voor je huid. Bijvoorbeeld siliconen laten je huid heel zacht en glad voelen, maar eigenlijk stoppen ze je huid gewoon dicht. Dit willen we voorkomen door de huid goed te reinigen zonder te veel andere stoffen te gebruiken.

drops-of-water-578897_640

Hoe werkt het?

Micellair water is water met micellen erin. Je kunt micellair water het beste aanbrengen op een wattenschijfje en dit over je gezicht bewegen. De micellen omsluiten al het vuil, de make-up, het vet en de talg van je huid. Daarna kan het makkelijk afgespoeld worden of in het geval van een wattenschijfje worden ze daarop meegenomen. Op deze manier hoef je niet hard te boenen over je huid, wat er niet echt goed voor is. De micellen trekken het vuil namelijk als magnetisch aan, waardoor je zonder boenen je huid schoonmaakt.

 

Andere mogelijkheden

Verder zijn er een hoop andere mogelijkheden om je huid schoon te maken. Het is de kunst om een product te vinden wat het beste bij je huid past. Hiervoor is het belangrijk om goed te kijken naar je huid, is die droog of juist vettig, gevoelig of juist helemaal niet. Vaak is het ook een kwestie van uitproberen voordat je weet wat het beste bij je huid past. Zo kan je van bepaalde middelen puistjes krijgen, en andere middelen kunnen je huid weer uitdrogen. Dit kan gebeuren door middelen die alcohol in zich hebben. Je zou dus ook naar de ingrediëntenlijst op de achterkant kunnen kijken.

 still-life-838336_640