Hoe voorkom je scheerirritatie en ingegroeide haartjes?

Wie er graag goed verzorgd uit ziet, scheert vaak ook zijn of haar overtollige lichaamsbeharing. Het resultaat is helaas niet altijd zoals gewenst. Veel mensen hebben last van scheerirritatie zoals rode scheerbultjes en ingegroeide haren. Gelukkig zijn er een aantal nuttige tips die je kunnen helpen om scheerirritatie en ingegroeide haartjes te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen en een gladder scheerresultaat te bereiken.

Tips om glad te scheren en scheerbultjes te voorkomen

Om een glad en schoon scheerresultaat zonder scheerbultjes te kunnen bereiken zijn een aantal dingen van belang:

  1. Een goede huidverzorging

Niet alleen het scheermes dat je gebruikt of de scheerlotion die je gebruikt kunnen invloed hebben op het scheerresultaat dat je bereikt. Een goede huidverzorging is ook erg belangrijk om scheerirritatie en ingegroeide haren te voorkomen. Reinig de huid dagelijks grondig en verwijder dode huidcellen door regelmatig de huid te behandelen met een scrub.

  1. Een goed scheermes

Een goed scheermes is ook van belang voor een goed scheerresultaat. Zorg er in ieder geval voor dat je een scherp scheermes hebt. Vervang je mesje iedere 1-2 weken voor het beste resultaat. Gebruik bij voorkeur een scheermes met veel mesjes (4). Een scheermes met meer mesjes betekent minder scheerbewegingen en minder kans op het beschadigen van de huid.

  1. Scheer met de haargroei mee

Veel mensen scheren tegen de haargroei in omdat er dan een gladder scheerresultaat bereikt kan worden. Toch werkt dit vaak averechts omdat er veel meer kans bestaat op het ontstaan van scheerirritatie en ingegroeide haren. Scheer dus altijd met de haargroei mee, zeker als je last hebt van scheerirritatie en ingegroeide haren.

 

Tips bij ingegroeide haren

Heb je last van een of meerdere ingegroeide haren dan kun je het beste niet direct proberen de haar eruit te krabben en trekken. Zeker niet wanneer er de plek op de huid al ontstoken is.

Wat je wel moet doen is gedurende een aantal dagen de plek goed reinigen en desinfecteren en zorgen dat er zo min mogelijk bacteriën bij kunnen. Dus gebruik altijd een schone handdoek en raak de plek niet steeds aan met je handen. Gebruik ook geen make-up op de getroffen plek.

Na een aantal dagen zal de zwelling/ontsteking bij goede verzorging afnemen en kun je rustig met een steriele naald of pincet de haar eruit proberen te halen. Knip deze vervolgens af.

 

Voorgoed van scheerirritatie en ingegroeide haren af?

SoftShave is een product dat recent nieuw op de markt is gekomen. Het is een natuurlijke scheerlotion met o.a. Kelp en Aloë Vera aan de basis. De scheerlotion kan gebruikt worden tijdens iedere scheerbeurt en helpt scheerbultjes en ingegroeid haren voorkomen én helpt gladder te scheren.

Wanneer je al last hebt van scheerirritatie of ingegroeide haren kun je deze ook met SoftShave behandelen, door de huid daar grondig mee te reinigen en desinfecteren.

SoftShave heeft een reinigende, desinfecterende en verzorgende werking op de huid.

Meer informatie over dit product? Klik dan hier.

scheerirritatie