Bestaat er zoiets als een schoonheidsslaapje?

Mooier worden tijdens het slapen, wie wilt dit nu niet? Veel mensen denken dat dit een fabeltje is, maar er zijn echt dingen die je kunt doen om je huid mooier te laten worden tijdens het slapen. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, het liefst slapen we dagelijks een gat in de dag zodat we er elke dag fris en fruitig uitzien. Maak van je nachtrust, hoe kort of lang ook, een waar schoonheidsslaapje door de volgende tips op de volgen.

Hydrateer

Of je nu jong of oud bent, deze tip is belangrijk voor iedereen. Tijdens je slaap is je lichaam onder andere bezig om je huid te herstellen, het is daarom onwijs belangrijk dat je je huid goed voedt. Je hoeft geen slaapkenner te zijn om dit te weten. Je kunt je huid voeden door speciale anti verouderings nachtcrème. Een nachtcrème voedt de huid en voorkomt rimpeltjes. Niet alleen je huid kan tijdens de slaap wat extra verzorging gebruiken, het is ook verstandig om je lippen in te smeren met lippenbalsem. Zo voorkom je gebarsten en droge lippen in de ochtend.

Slaap op je rug

Wanneer je op je zij slaapt krijg je meer rimpels aan de kant waarop je slaapt. Hierom is het belangrijk om zoveel mogelijk op je rug te slapen. Wanneer je last hebt van wallen onder je ogen wanneer je wakker wordt kun je proberen met een extra kussen te slapen.

Schone kussensloop

Schone kussenslopen zijn essentieel om je huid zo schoon mogelijk te laten blijven. Daarnaast is het belangrijk om op zachte kussenslopen te slapen, dit zorgt ervoor dat er minder wrijving tussen je huid en je kussen mogelijk is. Daardoor heb je minder last van lelijke strepen op je huid in de ochtend.

Overige tips

Je wilt het misschien niet horen, maar alcohol is echt niet goed voor je huid. Alcohol droogt je huid en je lichaam uit en zorgt ervoor dat je oud en vermoeid overkomt. Dit geldt overigens ook voor zout, dus probeer de rem op het zoutvaatje te gooien. Wanneer je gaat slapen is het verstandig om je haar vast te doen, zo voorkom je dat je ongewassen haar in je gezicht zit.